Relatie tussen kind en ouders/opvoeders
Relatie tussen kind en ouders/opvoeders
All photography provided by Man Yi Tsang & WAM
Relatie tussen kind en ouders/opvoeders
Een veilig en goed afgestemde relatie tussen een kind en diens ouders/opvoeders is cruciaal voor zijn of haar ontwikkeling. Als een kind zich veilig voelt, kan het kind het vermogen ontwikkelen om nieuwe dingen te ontdekken en leren. Bovendien kan het kind veerkracht ontwikkelen om met tegenslagen om te gaan.
Dans- bewegingstherapie geeft het kind en diens de ouders/opvoeders een ruimte om de relatie tussen elkaar te verkennen, verbeteren en versterken.
Door het gebruiken van (non)-verbale communicatie kan het kind samen met jou als de ouder/opvoeder een manier vinden om op elkaars emoties af te stemmen. Op die manier kan je een vertrouwensrelatie met het kind verder opbouwen of hervinden.
Tijdens non-verbale communicatie kunnen jij en jouw kind leren hoe jullie beter met elkaar kunnen communiceren. Zonder gesproken taal moeten jij en jouw kind elkaar goed observeren door de zintuigen te gebruiken, bijv. het kijken, horen, voelen, voelen of ruiken. Tijdens de interactie met anderen is het goed afstemmen op elkaar essentieel. Door het gebruiken van het lichaam, bewegingen, de stem of afbeeldingen, kan een kind dat verbaal minder goed of juist erg sterk is, ervaren hoe het goed kan communiceren door af te stemmen op een ander. Ook ouders/opvoeders kunnen op deze manier ook de kracht ervaren van non-verbale communicatie.
Elke kind heeft verschillende manieren om informatie van de omgeving te registeren en verwerken. Als je die manieren kan begrijpen of, je bent je er meer van bewust, kan je het kind helpen om zichzelf meer te verbinden met de omgeving.
Tijdens de sessies kunnen we aan verschillende thema’s werken.